Στο αυτόφωρο όσοι κακοποιούν τα ζώα - .

Breaking

Gallery

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Στο αυτόφωρο όσοι κακοποιούν τα ζώα

Εντολή προς όλες τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτιας, να τηρούνται αυστηρά δύο παλαιότερες εγκύκλιοι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την προστασία των ζώων ( του 2013 και 2014) και να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος όσων προβαίνουν σε πράξεις κακοποίησης ζώων.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί από τους συναδέλφους του να παρεμβαίνουν άμεσα σε κάθε περίπτωση που γίνεται γνωστός βασανισμός κ.λπ. ζώων και παράλληλα να ελέγχουν εάν τηρούνται οι διατάξεις για την υγεία και προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση, την κακοποίηση τους, τον βασανισμό τους, τη χρησιμοποίηση τους για κερδοσκοπία, κ.λπ. Παράλληλα, στην εισαγγελική παραγγελία αναφέρεται ότι δεν πρέπει να διαφεύγουν την ποινική δίωξη και την τιμωρία τα προβατικά άτομα και ειδικά εκείνα των οποίων οι πράξεις τους εμφανίζονται με επαναλαμβανόμενη ένταση. Αμέσως στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία της σύλληψης και του αυτοφώρου.Επίσης, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με αφορμή τις συνεχιζόμενες καταγγελίες για κακοποίηση κ.λπ. ζώων, ζητεί από τους συναδέλφους του εισαγγελείς Εφετών να ασκήσουν την επιβαλλόμενη εποπτεία στη περιφέρεια ελέγχου τους.ς καταγγελίες για κακοποίηση κ.λπ. ζώων, ζητεί από τους συναδέλφους του εισαγγελείς Εφετών να ασκήσουν την επιβαλλόμενη εποπτεία στη περιφέρεια ελέγχου τους.
Υπενθυμίζεται ότι το 2014 η τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, είχε εκδώσει σχετική εγκύκλιο της και ζητούσε από τους εισαγγελείς Εφετών να εξετάζονται άμεσα και με προσοχή κάθε είδους πληροφορίες-καταγγελίες, απ’ όπου κι αν προέρχεται αναφορικά με περιστατικά βασανισμού, κακοποίησης, κακής και βάναυσης μεταχείρισης οποιουδήποτε είδους ζώου ή πράξεων βίας κατ’ αυτού, όπως δηλητηρίαση, κρέμασμα, πνιγμό, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό κ.τ.λ. Νωρίτερα, και συγκεκριμένα το 2013 είχε επίσης σταλεί παρόμοια εγκύκλιος.

πηγη newsit.gr

Post Top Ad

Responsive Ads Here