Επαναλειτουργία του “Κέντρου Δια Βίου Μάθησης” Δήμου Μεγαρέων - .

Breaking

Gallery

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Επαναλειτουργία του “Κέντρου Δια Βίου Μάθησης” Δήμου Μεγαρέων

Την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, ο Δήμαρχος Μεγαρέων, κ. Γρηγόρης Σταμούλης, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Ελένη Ρήγα, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, κ. Παυσανία Παπαγεωργίου.
Η Διοίκηση του Δήμου ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη Δια Βίου Μάθηση και γνωρίζει τη σημασία του θεσμού του ΚΔΒΜ για τους κατοίκους, η οποία προκύπτει από τη συστηματική συμμετοχή τους στη δομή τα τελευταία δέκα (10) χρόνια.
Πρόκειται για μία δομή, που στοχεύει στη δυνατότητα εκπαίδευσης/επιμόρφωσης με ευελιξία ως προς τον χώρο και τον χρόνο, αλλά και στη σύνδεση ή επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία ενηλίκων, οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση.
Τα προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων υλοποιούνται στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης διακρίνονται σε Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας στα θεματικά πεδία όπως:
1. Οικονομία - Επιχειρηματικότητα
2. Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον
3. Νέες Τεχνολογίες
4. Γλώσσα και Επικοινωνία (ξένες γλώσσες)
5. Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις
6. Πολιτισμός και Τέχνη
7. Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων
Για τους λόγους αυτούς η Διοίκηση θέλησε πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2016-2017 να θέσει στο Γενικό Γραμματέα το θέμα της επαναλειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου μας, μετά από το κλείσιμό του από το Υπουργείο τον Φεβρουάριο 2016. Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση, πήρε τη διαβεβαίωση από τον Γενικό Γραμματέα ότι το ΚΔΒΜ θα επαναλειτουργήσει την 1η Οκτωβρίου 2016.
Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων


Post Top Ad

Responsive Ads Here