Στο λιμάνι της Πάχης μεταφέρθηκαν το πρωί της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 42 παράνομοι μετανάστες - .

Breaking

Gallery

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Στο λιμάνι της Πάχης μεταφέρθηκαν το πρωί της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 42 παράνομοι μετανάστες

Στη Ρεβυθούσα οι 42 παράνομοι μετανάστες που περισυνελέγησαν στα Κύθηρα από το Αλγερινό δεξαμενόπλοιο «Σεΐχης Μπουάμα»
• Παρουσία του Λιμενάρχη Μεγάρων μεταφέρθηκαν έπειτα στο λιμάνι της Πάχης από την λάντζα «Ελευθερία» που είχε επιταχθεί από το Λιμενικό Σώμα

Στο λιμάνι της Πάχης μεταφέρθηκαν το πρωί της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 42 παράνομοι μετανάστες εκ των οποίων 16 βρέφη και 6 γυναίκες, οι περισσότεροι από την Συρία αλλά και τη Σομαλία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42 λαθρομετανάστες που είχαν εντοπιστεί μετά από ευρεία επιχείρηση του λιμενικού σώματος και της ελληνικής ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων, μεταφέρθηκαν στην Πάχη από το Αλγερινό δεξαμενόπλοιο «Σεΐχης Μπουάμα» το οποίο μετέφερε υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Ρεβυθούσα.
Πληροφορίες που ελέγχονται, φέρουν κάποιον από τους επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο να κάλεσε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112, με αποτέλεσμα άμεσα να ξεκινήσουν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων από δύο πλωτά του λιμενικού, ένα αεροσκάφος και παραπλέοντα πλοία.
Οι μετανάστες, τελικά εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν σώοι από δεξαμενόπλοιο «Σεΐχης Μπουάμα» (όπως προαναφέραμε), το οποίο αφίχθηκε στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας.
Από εκεί και μετά, οι 42 λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν από το αγκυροβόλιο του πλοίου στο λιμάνι της Πάχης με την λάντζα «Ελευθερία» που είχε επιταχθεί από το Λιμενικό Σώμα, όπου παρουσία του Λιμενάρχη Μεγάρων και ανδρών του Λιμενικού μεταφέρθηκαν εκ νέου με πούλμαν του Λιμενικού στην Ελευσίνα.
Αξίζει να σημειώσουμε, πως στο λιμάνι της Πάχης, βρέθηκαν και 2 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να μεταφέρουν 2 εκ των μεταναστών που ήταν ασθενείς στο Θριάσιο Νοσοκομείο.
Οφείλουμε να τονίσουμε, πως όλη η επιχείρηση μεταφοράς των παράνομων μεταναστών από το αγκυροβόλιο της Ρεβυθούσας στο λιμάνι της Πάχης και από εκεί στην Ελευσίνα, έγινε με άκρα μυστικότητα κάτι που είναι άξιον απορίας!

ΦΩΤΟ: Η λάντζα '' ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ'' που μετέφερε τους 42 λαθρομετανάστες από το αγκυροβόλιο του πλοίου στο λιμάνι της Πάχης.

Αν.Υψ.

πηγη AIXMH ΜΕΓΑΡΩΝ


Post Top Ad

Responsive Ads Here