Εν κρυπτώ οι διαβουλεύσεις του δημάρχου για το εμπορικό λιμάνι - .

Breaking

Gallery

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Εν κρυπτώ οι διαβουλεύσεις του δημάρχου για το εμπορικό λιμάνι

Ο κ. Σταμούλης στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου, προσπάθησε εναγωνίως να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Οι επαφές και οι εν κρυπτώ συζητήσεις που είχε με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Cosco, ουδέποτε είδαν το φως της δημοσιότητας.
Με αυτή την προσπάθεια του ο κ. Σταμούλης απέδειξε για άλλη μια φορά την μοναδική ικανότητα που διαθέτει, αυτή του λαϊκιστή και του δημαγωγού.
Με ιδιαίτερο το προσόν της μαύρης προπαγάνδας, ο κ. Σταμούλης επέδειξε φύλο έγκριτης τοπικής εφημερίδας αναδιπλωμένο επιμελώς ώστε να μη φαίνονται τα παρακάτω γραφόμενα, από τον τ. Δήμαρχο κ. Γιάννη Μαρινάκη, ο οποίος τοποθετήθηκε ανοικτά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ενημέρωσε το σώμα για όλες τις ενέργειες του και κυρίως για την ευαρέσκεια του σε ενδεχόμενη επενδυτική δραστηριότητα της Cosco στο ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΧΗΣ και όχι στο λιμάνι.
Ποιος είναι λοιπόν ασυνεπής και υποκριτής; Ο κ. Μαρινάκης που έκανε αμέσως γνωστές τις απόψεις του, ή ο κ. Σταμούλης ο οποίος μέχρι σήμερα αποκρύπτει επιμελώς τις προθέσεις και τις επαφές του για το μείζον αυτό θέμα;
Επειδή λοιπόν παίζονται πολλά παιχνίδια στην πλάτη των δημοτών μας από τον κ. Σταμούλη, κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:
1. Ανακοινώσαμε εγκαίρως τις προθέσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο για ενδεχόμενη επενδυτική δραστηριoποίηση της Cosco στο αεροδρόμιο της Πάχης και όχι στον κόλπο των Μεγάρων
2. Αποδείξαμε τις επιδιώξεις και τους στόχους που έχουμε για την τουριστική ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου μας, προτείνοντας και ψηφίζοντας στο ΓΠΣ την ίδρυση και εγκατάσταση υδατοδρομίου στην περιοχή Αγ. Νικολάου, την κατασκευή μαρίνων ένθεν κακείθεν του λιμανιού της Πάχης και κυρίως την αλλαγή χρήσης γης στη Βαρέα.
Αντίθετα ο κ. Σταμούλης αμέσως μετά την εκλογή του μπλοκάρισε την υπογραφή του ΓΠΣ με την πρόφαση ότι πρέπει να απαλειφθούν κάποιες αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΟΡΣΑ, με κυριότερη αυτή της ανάπτυξης ζώνης παραγωγικών δραστηριοτήτων στην είσοδο της πόλης των Μεγάρων.
Με την απόφαση αυτή πάγωσε κυριολεκτικά το ΓΠΣ, το οποίο δεν προέβλεπε την κατασκευή εμπορικού λιμανιού σε κανένα σημείο του παραλιακού μετώπου του δήμου μας.
Πρόκειται σαφώς για πρόφαση, αφού από τη μια πλευρά ο κ. Σταμούλης θέλησε να αποτρέψει τη μετεγκατάσταση βαριών βιομηχανιών στα όρια της πόλης των Μεγάρων με το μπλοκάρισμα του ΓΠΣ και από την άλλη, το ίδιο διάστημα κάνει συνεχώς επαφές με τους εκπροσώπους της Κινεζικής Κυβέρνησης και προσωπικά με τον Πρόεδρο της Cosco στην Κίνα και τον εκπρόσωπο της εταιρείας στην Ελλάδα, με σκοπό την επέκταση του εμπορικού λιμανιού του Πειραιά, μιας πολύ βαριάς βιομηχανίας στην παραλία των Μεγάρων.
3. Ο τ. Δήμαρχος ουδέποτε συναντήθηκε με κάποιον εκπρόσωπο της Cosco, ή της Κινεζικής Κυβέρνησης για επενδυτικές δραστηριότητες της εταιρείας στα όρια του δήμου μας. Ο κ. Μαρινάκης έστειλε επιστολή στον τότε Πρωθυπουργό της χώρας, τον κ. Σαμαρά, εν όψει του ταξιδιού του στην Κίνα, με την οποία τον ενημέρωνε για το αεροδρόμιο της Πάχης και για το ενδεχόμενο μιας μεγάλης επένδυσης της κινεζικής εταιρείας εκεί και πουθενά αλλού.
Αντίθετα ο κ. Σταμούλης στα 2.5 χρόνια της θητείας του, έχει συναντηθεί επανειλημμένα με τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, έχει φιλοξενηθεί από την Κυβέρνηση της Κίνας για μια ολόκληρη εβδομάδα, έχει συναντήσει τον Πρόεδρο της Cosco στην Κίνα και συνοδεύτηκε από τον ίδιο στην ξενάγηση του εκεί στο λιμάνι της Cosco.
Ο κ. Σταμούλης έχει συναντήσει και έχει συζητήσει εκτενώς με τον εκπρόσωπο της Cosco στην Ελλάδα για τις επενδυτικές δραστηριότητες της εταιρείας στη χώρα μας και κυρίως για τις επενδυτικές επιδιώξεις της στην περιοχή μας. Ποτέ δεν δημοσιοποίησε το περιεχόμενο αυτών των συζητήσεων. Αντίθετα με ένα δελτίο τύπου αναφέρθηκε σε επαφές που είχαν να κάνουν με προώθηση προϊόντων, ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και οικοδομικές κατασκευές.
Απ΄ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τόσο ο Πρόεδρος της Cosco, όσο και ο εκπρόσωπος αυτής στη χώρα μας δεν εξειδικεύονται στις ανωτέρω δραστηριότητες.
4. Ακόμα και σε επανειλημμένες πιεστικές ερωτήσεις της αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Σταμούλης σιώπησε τόσο δια του τύπου όσο και κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
5. Ο κ. Σταμούλης καλείται να απαντήσει αν έχει συμμετάσχει σε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής για το θέμα της επέκτασης των δραστηριοτήτων της Cosco στα λιμάνια του Ασπροπύργου, της Ελευσίνας και των Μεγάρων. Η σύσκεψη ήταν παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας στην Ελλάδα και αν έγινε γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε;
Όλο αυτό το διάστημα ο κ. Σταμούλης λειτουργεί με «στρατηγική ακρίβεια» εν κρυπτώ, εις βάρος του μεγαρικού και του νεοπεραμιώτικου λαού.
Δεν ενημέρωσε ποτέ, ούτε το δημοτικό συμβούλιο ως όφειλε, ούτε τους πολίτες και σήμερα κρατάει στα χέρια του μια περιβαλλοντική βόμβα, που αν σκάσει θα καταστρέψει την προοπτική του τόπου μας.
Γραφείο Τύπου του συνδυασμού
«Μέγαρα – Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα»


Post Top Ad

Responsive Ads Here