Πλήγμα για τους επιχειρηματίες και τον τουρισμό οι τσούχτρες στον Κορινθιακό - .

Breaking

Gallery

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Πλήγμα για τους επιχειρηματίες και τον τουρισμό οι τσούχτρες στον Κορινθιακό

Οι τσούχτρες και οι μέδουσες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις ακτές του Κορινθιακού έχει ανησυχήσει αρκετούς επαγγελματίες που τονίζουν ότι αν το φαινόμενο δεν παύσει θα επηρεάσει αρνητικά την τουριστική δυναμική της περιοχής.

Μιλάμε για μία περιοχή που τουριστικά βασίζεται αρκετά στους Έλληνες επισκέπτες, οι οποίοι πηγαίνουν στα παραθαλάσσια χωριά ανάμεσα από την Κόρινθο και το Αίγιο και από το Αίγιο έως την Πάτρα, για τις καθαρές θάλασσες και τις όμορφες παραλίες, με τις δαντελωτές ακτές που υπάρχουν και που θαυμάζει κανείς κατά την διάρκεια της όλης διαδρομής.

Ωστόσο, η εμφάνιση μεδουσών και τσούχτρων είναι ένας παράγοντας που δεν υπολόγιζαν οι επαγγελματίες της περιοχής που δραστηριοποιούνται είτε στον ξενοδοχειακό κλάδο, είτε στην εστίαση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Σαββατοκύριακο που η ζέστη ήταν μεγάλη και ο κόσμος εξόρμησε στις παραλίες, επέλεξε να πάει κυρίως στις ακτές δυτικά της Πάτρας (Καλόγρια, Αλισσό κτλ), παρά στις ανατολικές που «λούζονται» από τον Κορινθιακό. Παρόλο που το φαινόμενο είναι κυρίως έντονο στο κομμάτι από την Κόρινθο έως και το Αίγιο και όχι τόσο από το Αίγιο ως στην Πάτρα.

Είναι όμως σε όλες τις ακτές του Κορινθιακού υπαρκτό και οφείλεται στην υπεραλίευση και την μόλυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, χωρίς να μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα πλέον οι φορείς και η πολιτεία.

Οι επαγγελματίες της περιοχής ελπίζουν ότι οι τσούχτρες και οι μέδουσες θα τους κάνουν την χάρη και θα «ξεκολλήσουν» από την περιοχή τους, με το φαινόμενο να υποχωρεί. Διαφορετικά οι τσούχτρες και οι μέδουσες θα 'ναι σαν να πίνουν λίγο από το... αίμα της τοπικής οικονομίας.





Πηγή: patrasevents.gr

Post Top Ad

Responsive Ads Here