ΣΕΟ Τοπικό Τμήμα Μεγάρων- Δώσαμε παλμό! - .

Breaking

Gallery

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΕΟ Τοπικό Τμήμα Μεγάρων- Δώσαμε παλμό!

Την Κυριακή 24/9 πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Μεγαρέων, η μεγάλη γορτή για τον εορτασμό των 85 χρόνων του οδηγισμού στα Μέγαρα. Ένα Μεγάλο Παιχνίδι Πόλης, όπου συμμετείχε, εκτός απο τα ενεργά μέλη του τοπικού τμήματος (Αστέρια, Πουλιά, Οδηγοί, Ναυτοδηγοί) κι ένας μεγάλος αριθμός παιδιών, γονέων και προσκόπων, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας.
Η πλατεία Ηρώων και οι δρόμοι της πόλης γέμισαν με φωνές παιδιών και χαρούμενα πρόσωπα!
Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τρεις νικήτριες ομάδες και ακολούθησαν οδηγικά τραγούδια και ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εκ μέρους του Τοπικού Τμήματος, το Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Σταμούλη, που πάντα μας στηρίζει και ιδιαιτέρως την Αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής, πολιτισμού και παιδειας κα. Ελένη Ρήγα, που πίστεψε στο στόχο μας και στήριξε ηθικά και υλικά την προσπάθεια μας.
Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εθελοντική προσφορά στο Σώμα έρευνας και διάσωσης, που ανέλαβε το σταθμό του παιχνιδιού για την προστασία του περιβάλλοντος και ενημέρωσε παιδιά και γονείς για τις βλαβερές συνέπειες της εξόρυξης βωξίτη, τη ΔΗΚΕΔΗΜΕ και την κα. Μαρία Βαρελά για τη διάθεση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, το Σπύρο Παπανικόλα και τη σχολή Music Art School, που με χαρά παρακίνησε τα παιδιά στα δικά του μουσικά μονοπάτια, το ζαχαροπλαστέιο Elie και την κα. Σταματιάδη, που κέρασε τα παιδιά παραδοσιακά μπουμπάρια, το Παντοπωλείο Πανταζή και τον κ. Αθανάσιο, που άκουσε τις προτάσεις των παιδιών για οικολογικές συσκευασίες, το Σύλλογο προστασίας υγραβιότοπου 'Βουρκάρι' και την κα. Κατερίνα Δέσκου, που έδωσε πληροφορίες για τα είδη πουλιών προς εξαφάνιση, το Εργατικό κέντρο Μεγάρων και την κα. Κατερίνα Νικολάου-Παπαβασίλη, που μας παρείχε μικροφωνική και ρεύμα, το Λαογραφικό συγκρότημα Μεγάρων και τον Κ. Ηλία που δέχτηκε να παρουσιάσει στο χώρο του παραδοσιακές φορεσιές της Ελλάδας συμμετέχοντας στο παιχνίδι, αλλά και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις με δύο ομάδες χορευτών.
Επίσης, ευχαριστούμε την Αντιγόνη Παπασταμάτη, την Ελένη Δρίτσα, την Ιωάννα Πέγκου, τον Πάρη Στεντούμη, την Αφροδίτη Παπαθανασίου και τον Θάνο Μουρτζούκο, παλιά μέλη του οδηγισμού, που σε κάθε ευκαιρία κάνουν πράξη το 'Μια φορά οδηγός πάντα οδηγός', την Κορίνα Μοστιόγλου, βοηθό κλάδου πουλιών στο Τ.Τ. Π. Φαλήρου και το Νίκο Ντάφλο, αρχηγό Ομάδας Προσκόπων στο 1ο σύστημα Δασοπροσκόπων Ελευσίνας για την πολίτιμη βοήθειά τους.
Ευχαριστούμε το 1ο σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μεγάρων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων Δημοτικών σχολείων Μεγάρων, που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας.
Τέλος, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα στελέχη του Τ.Τ. Μεγάρων που ακούραστα και πάντα με χαμόγελο δούλεψαν για την υλοποίηση της δράσης, στα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, που έδωσαν το δικό τους παλμό και στην ομάδα Συνεργασίας για τη συμπαράσταση και το κέρασμα!
Ευχόμαστε σε όλους καλή αρχή σε σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες, στους πρόσκοπους Καλή Προσκοπική Χρονιά και φυσικά στα μέλη του ΣΕΟ, ΚΑΛΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!



ΣΕΟ Τοπικό Τμήμα Μεγάρων

Post Top Ad

Responsive Ads Here