Στην πρόεδρο του Ηρόδωρου, Γιάννα Ρήγα, απαντά το ΔΣ της ΝΕΜ - .

Breaking

Gallery

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Στην πρόεδρο του Ηρόδωρου, Γιάννα Ρήγα, απαντά το ΔΣ της ΝΕΜ

Θέση απέναντι σε όσα υποστηρίζει η πρόεδρος του Ηρόδωρου Γιάννα Ρήγα παίρνει το διοικητικό συμβούλιο της ΝΕΜ σχετικά με το θέμα της διάθεσης χώρων και χρόνου για προπόνηση στις ομάδες του συλλόγου.
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου στηρίζουν τα όσα διατύπωσε ο προπονητής Γιώργος Μάνταλος και δηλώνουν ότι εξακολουθούν να παραμένουν διαμαρτυρόμενοι για την άδικη, κατά την άποψή τους, κατανομή χώρων και χρόνου προπόνησης.

Ιδιαίτερα κάνουν σαφές ότι όχι μόνο δεν υπήρξε ίχνος προσωπικής αιχμής στα λεγόμενα του κ. Μάνταλου αλλά έγιναν τιμητικές αναφορές στο πρόσωπό της και στην αθλητική της σταδιοδρομία.

Σύμφωνα με την απάντηση του ΔΣ η ΝΕΜ παραμένει να νοιώθει αδικημένη από το πρόγραμμα και προτείνει συνάντηση προκειμένου να λυθούν οι παρεξηγήσεις.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή του ΔΣ της ΝΕΜ

Αγαπητή κ. πρόεδρε,
επιθυμούμε, μέσω της δημόσιας αυτής τοποθέτησής μας, να ξεκαθαρίσουμε σε εσάς αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας τις επίσημες θέσεις του Συλλόγου μας, σχετικά με το θέμα που προέκυψε τελευταία, διευκρινίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν απαντάμε απολογούμενοι, όπως μας ζητήθηκε (!) αλλά ως διαμαρτυρόμενοι και αγανακτισμένοι για την αδικία που υφιστάμεθα.
Αρχικά, αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί αντιμετωπίσαμε το θέμα με ψυχραιμία και ανωτερότητα και δεν ακολουθήσαμε τις «κορώνες» και τις αποστολές εκατοντάδων e-mail. Αλήθεια, ακόμη και αν ο προπονητής μας είχε άδικο, που δεν έχει, η αποστολή e-mail προς την ΕΟΚ, προς την ΕΣΚΑΝΑ, προς τον ΣΕΠΚ και προς τους Συνδέσμους των Διαιτητών (!) τι νόημα είχε; Η πρόεδρος του ΗΡΟΔΩΡΟΥ, δηλαδή η εκπρόσωπος του Δήμου, επιθυμεί να κάνει κακό στην ομάδα της πόλης της για να εκδικηθεί τον coach; Αυτή είναι υπεύθυνη στάση δημοσίου προσώπου; Όταν μάλιστα συνοδεύεται και από ξεκάθαρες απειλές προς μέλη του Δ/Σ μας;
Παρακολουθήσαμε με μεγάλη προσοχή τις δηλώσεις του coach και καταλήξαμε ότι σε καμία αποστροφή του λόγου του δεν καταφέρθηκε ούτε κατά της αδιαμφισβήτητης ιστορικής διαδρομής σας στον αθλητισμό, ούτε κατά του συνολικού σας έργου στην διοίκηση του Ηροδώρου. Αντιθέτως, σε κάποιο σημείο του λόγου του σας επαίνεσε κιόλας. Ήταν σαφέστατος και κατηγορηματικός τονίζοντας ότι η ΝΕΜ αδικείται, σε σχέση με «άλλα» σωματεία, σε συγκεκριμένους τομείς, τους οποίους και ανέλυσε. Σε συνεχείς δε ερωτήσεις των δημοσιογράφων διευκρίνισε ευθαρσώς και επανειλημμένως ότι μέσω των δηλώσεών του δεν αποσκοπεί σε καμία πολιτική σκοπιμότητα παρά μόνον στην άρση της αδικίας εις βάρος των εκατοντάδων αθλητών της Ν.Ε.Μ.. Όταν δε επιχειρήθηκε να συσχετιστεί ο Δήμαρχος με την καταγγελθείσα αδικία που υφιστάμεθα, επίσης ευθαρσώς και κατηγορηματικώς το αρνήθηκε.
Επομένως, εσείς αντί να πάρετε θέση επί της ουσίας των δηλώσεων (και όχι της συνεντεύξεως, όπως λανθασμένα ειπώθηκε) «πετάξατε την μπάλα στην εξέδρα». Η Ν.Ε.Μ. την τελευταία τριετία έχει αποστείλει επισήμως στον ΗΡΟΔΩΡΟ δεκάδες δίκαια, στοιχειοθετημένα και τεκμηριωμένα αιτήματα εκ των οποίων έχουν υλοποιηθεί ελάχιστα και αυτά ήσσονος σημασίας. Η ουσία είναι ότι με βάση οποιασδήποτε λογικής αντικειμενική αξιολόγηση και με βάση τους αριθμούς των αθλητών των Σωματείων η Ν.Ε.Μ. είναι κατάφορα αδικημένη τόσο από την κατανομή των ωρών στα Κλειστά Γυμναστήρια, όσο και σε άλλα βασικά λειτουργικά ζητήματα.
Αυτό δεν επιδέχεται καμίας αμφισβητήσεως!
Ταυτόχρονα με το παρόν συντάξαμε και μία πολυσέλιδη, αναλυτικότατη επιστολή με παραλήπτες τον Δήμαρχο και εσάς, η οποία απολύτως τεκμηριωμένα εξηγεί τα αιτήματά μας. Δεν επιθυμούμε να κουράσουμε και γι’ αυτό θα απαντήσουμε σύντομα μόνο σε όσα εσείς αναφέρετε. Σας πληροφορούμε λοιπόν, με καλή διάθεση, αν και το γνωρίζετε πολύ καλά, αφού εσείς η ίδια το εγκρίνατε, ότι η ανταλλαγή ωρών μεταξύ Ν.Ε.Μ. και ΟΦΑΦΑ είναι η εξής: Δόθηκαν 3,5 ώρες προπόνησης στο 8ο από την Ν.Ε.Μ. στον ΟΦΑΦΑ και λάβαμε, ως αντάλλαγμα, 2 ώρες στο 8ο και 8 ώρες στο Γυμνάσιο. Δηλαδή η Ν.Ε.Μ. είχε κέρδος από την ανταλλαγή 6,5 ώρες προπόνησης. Οπότε, ουσιαστικά δεν εξυπηρετήσαμε τον ΟΦΑΦΑ, όπως με συνωμοτική διάθεση επιδιώξατε να παρουσιάσετε, αλλά εξυπηρετηθήκαμε απ’ αυτόν.
Αντιστρέφουμε όμως το ερώτημα κ. πρόεδρε.
Ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι ο ΟΦΑΦΑ είχε περίσσευμα 6,5 επιπλέον ωρών, τις οποίες μας παραχώρησε ευκόλως, αφού εσείς είχατε τον απόλυτο έλεγχο και τον απόλυτο σχεδιασμό στον διαμερισμό των ωρών;
Μήπως κ. πρόεδρε υπάρχουν και «άλλα» σωματεία που διαθέτουν ώρες «καβάντζα» στα Κλειστά Γυμναστήρια της δικαιοδοσίας σας, την στιγμή που τα δικά μας παιδιά κάνουν μονόωρες, στριμωγμένες προπονήσεις αλλά και περίπου 10 ώρες εβδομαδιαίως στα ανοιχτά για να βγει το ασφυκτικό πρόγραμμα μας; Δεν πρόκειται περί της πλέον απτής αποδείξεως ότι ο coach είχε δίκιο όταν έλεγε ότι υπάρχουν καραμπινάτες αδικίες στο πρόγραμμα;
Για το σύστημα μοριοδότησης, που επαίρεστε, ότι τάχα φέρατε προς διαβούλευση, έχουμε κάθε δικαίωμα να σας απαντάμε ότι πολύ έξυπνα μας «κοιμίσατε» προς όφελος «άλλων», γιατί ενώ είχαμε καλή πρόθεση και υπήρξαμε οι πλέον ένθερμοι υποστηριχτές σας και αναμέναμε αυτή να ήταν η δίκαιη και οριστική λύση, όπως σε όλες τις μεταξύ μας επικοινωνίες είχατε εσείς προσωπικώς δεσμευθεί, και «τρέξαμε» το θέμα όσο κανένας άλλος για να σας βοηθήσουμε, τελικώς αυτό παρεπέμφθη εις τας καλένδας προς όφελος των επιτηδείων. Άρα πάλι η ΝΕΜ χαμένη!
Για το θέμα των καθισμάτων είναι σαφές ότι το πρόβλημα έγκειται στην μικρή χωρητικότητα του «Αλ. Σάλτας». Φυσικά και κατανοούμε ότι με τα καθίσματα είναι ομορφότερο, αλλά όντας ξεκάθαροι ως προς τις προτεραιότητές μας θεωρούμε ότι προέχει να μην φεύγουν απογοητευμένοι Μεγαρίτες από το γήπεδο γιατί δεν χωρούν, από την ομορφιά που εσείς προτιμάτε.
Αλλά και για το θέμα του στεφανιού, που παρεμπιπτόντως έσπασε πάλι, για «εκατοστή φορά», σας παρακαλούμε επί 3 χρόνια να αντικατασταθεί και εσείς στανικώς το επισκευάζετε…… παρά το ευτελές κόστος αντικατάστασής του για λόγους, που μόνο εσείς κατανοείτε. Για το περιστατικό δε που με στόμφο καταγγέλλετε, κάναμε με υπευθυνότητα την σχετική έρευνα και από σεβασμό προς τον θεσμό σας δεν θα αναφέρουμε λεπτομέρειες, που σας εκθέτουν, απλά αρκούμαστε να δηλώσουμε ότι τα μέλη μας έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν.
Πρόσφατα μας καλέσατε πάλι εγγράφως σε απολογία, συρόμενη κυριολεκτικά από «άλλο» σωματείο, γιατί πραγματοποιήσαμε τουρνουά, για το οποίο εσείς η ίδια μας είχατε δώσει 2 φορές εγγράφως άδεια!!! Και ενώ παραδεχθήκατε το λάθος σας σε μέλη του Δ/Σ μας, στην επιστολή σας δεν αναφέρατε τίποτα, επιφυλασσόμενη μάλιστα και των νομίμων δικαιωμάτων σας!!! Δηλαδή, τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας πάλι δικά μας!!!

κ. Πρόεδρε,
η ευκολία με την οποία για ασήμαντους λόγους, πολλές φορές και αδιανόητους, μας έχετε εγκαλέσει στο παρελθόν και συνεχίζετε να μας εγκαλείτε είναι πραγματικά αξιοπερίεργη. Θα περιμέναμε, καθώς αποτελείτε «σπλάχνο απ’ τα σπλάχνα μας», να επιδεικνύατε μια τουλάχιστον ουδέτερη αντιμετώπιση αν όχι φιλική, αντί αυτής της ανεξήγητης επιθετικότητας κατά ενός Οργανισμού μάλιστα, που εκπροσωπεί 300 οικογένειες. Η μεταξύ μας αλληλογραφία είναι κάτι παραπάνω από ενδεικτική και φυσικά και αυτή και όλα τα προαναφερθέντα, αρκούν από μόνα τους να δικαιώσουν απόλυτα τις δηλώσεις του προπονητή μας, ο οποίος εν κατακλείδι έχει και την πλήρη στήριξή μας.
Ευελπιστώντας στην δικαίωσή μας έστω και την ύστατη ώρα και με ειλικρινή διάθεση διευθέτησης και αγάπης προς το πρόσωπό σας και αναμένοντας την κλίση σας για συνάντηση και άρση όλων των παρεξηγήσεων διατελούμε,

Το Δ.Σ



Post Top Ad

Responsive Ads Here