Φήμες για πιθανή απομάκρυνση του Υποθηκοφυλακείου Μεγάρων από την πόλη μας - .

Breaking

Gallery

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Φήμες για πιθανή απομάκρυνση του Υποθηκοφυλακείου Μεγάρων από την πόλη μας

Οι Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Πάντζας (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιώργος Μαυρωτάς (το ΠΟΤΑΜΙ) στηρίζουν τις ενέργειες
του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, για το θέμα του Υποθηκοφυλακείου Μεγάρων
Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, ύστερα από φήμες που έχουν αναστατώσει την τοπική κοινωνία, για πιθανή απομάκρυνση του Υποθηκοφυλακείου Μεγάρων από την πόλη μας, με επικείμενη συγχώνευση με αυτό της Ελευσίνας ή του Πειραιά, με κατεπείγον έγγραφό του στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο, ζητεί να παραμείνει στα Μέγαρα το Υποθηκοφυλακείο.
Το ίδιο έγγραφο κοινοποιήθηκε και σε όλους τους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής και σχεδόν αμέσως οι Βουλευτές ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ (Το ΠΟΤΑΜΙ) αντέδρασαν στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα του Δημάρχου Μεγαρέων και ζητούν κι αυτοί από τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο να εξετασθεί η παραμονή της εν λόγω Υπηρεσίας στην περιοχή, που βρίσκεται σήμερα έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί για ακόμη μία φορά η καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου.
Ο κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ, στην επιστολή του προς τον κ. Παρασκευόπουλο τονίζει:
«Κύριε Υπουργέ, στις 22 Ιουνίου 2016, έλαβα επιστολή από το Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη με θέμα την πιθανή απομάκρυνση του Υποθηκοφυλακείου Μεγάρων από το Δήμο της περιοχής και την επικείμενη συγχώνευσή του με αυτό της Ελευσίνας ή του Πειραιά.
Η εν λόγω εξέλιξη έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία κι έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους τοπικούς φορείς θεωρώντας ότι υποβαθμίζεται για ακόμα μία φορά η περιοχή των Μεγάρων μετα και από την πρόσφατη απομάκρυνση της ΔΟΥ και της ΔΕΗ.
Επίσης η εξέλιξη αυτή εκτός των άλλων θα επιβαρύνει οικονομικά τους ήδη ταλαιπωρημένους πολίτες του Δήμου οι οποίοι για να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να καλύψουν μεγάλη απόσταση.
Κύριε Υπουργέ, ο Δήμος Μεγαρέων έχει 40.000 περίπου κατοίκους, είναι αμιγώς αγροτική περιοχή και θεωρώ εύλογο και δίκαιο το αίτημα του Δήμου να παραμείνει η Υπηρεσία του Υποθηκοφυλακείου στα Μέγαρα.
Με αφορμή λοιπόν τα ανωτέρω, θέλω να σας παρακαλέσω να εξετασθεί η παραμονή της εν λόγω Υπηρεσίας στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί για ακόμα μία φορά η καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου».
Στη δική του αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Νικόλαο Παρασκευόπουλο ο Βουλευτής κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ (Το ΠΟΤΑΜΙ) αναφέρει:
«Η επιστολή του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη την οποία σας επισυνάπτω, αναφέρεται στην έντονη φημολογία, που υπάρχει στους κόλπους της τοπικής και ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων για την απομάκρυνση από την πόλη των Μεγαρέων του εκεί υποθηκοφυλακείου και τη συγχώνευσή του είτε με αυτό της Ελευσίνας είτε του Πειραιά.
Καθόσον γνωρίζετε ο Δήμος Μεγαρέων είναι ο 2ος μεγαλύτερος σε έκταση και πληθυσμό διευρυμένος Δήμος της Δυτικής Αττικής, ενώ η Δημοτική Ενότητα Μεγαρέων είναι η μεγαλύτερη δημοτική ενότητα σε έκταση στη Δυτική Αττική.
Η ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίζεται ως αγροτική και διαθέτει αρκετούς πολυπληθείς Οικισμούς.
Όπως εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς, δημιουργεί μεγάλη ταλαιπωρία και επιπλέον κόστος σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη να διανύει αρκετά χιλιόμετρα για να εκτελεί τις συναλλαγές του σε Υποθηκοφυλακείο, το οποίο θα εδράζεται μακριά από τα όρια του Δήμου Μεγαρέων.
Μάλιστα σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι όπως και παλιότερα οι Δημοτικές αρχές έχουν καταδείξει αλλά κυρίως οι ίδιοι οι κάτοικοι του Δήμου έχουν υποστεί, υπάρχει μια εξελισσόμενη υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων από πλευράς πολιτείας.
Αυτή η υποβάθμιση έχει ξεκινήσει με την απομάκρυνση πολλών δημοσίων Υπηρεσιών, ενώ ακόμη δεν έχουν αποσοβηθεί και επόμενες άδικες ενέργειες εις βάρος της περιοχής, όπως μία ενδεχόμενη παύση της λειτουργίας του Τμήματος Τροχαίας Μεγάρων.
Αντί να οδηγούμαστε στην όλο και μεγαλύτερη αποκέντρωση των Υπηρεσιών προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δυστυχώς επιστρέφουμε πίσω σε όλο και πιο συγκεντρωτικά μοντέλα των οποίων όμως οι όποιες οικονομίες κλίμακας είναι αμφίβολες, ενώ η χειροτέρευση στην ποιότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών είναι βέβαιη.
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η ανησυχία των τοπικών αρχών των Μεγάρων και η αναστάτωση των κατοίκων είναι πλήρως δικαιολογημένη και τυχόν απομάκρυνση του Υποθηκοφυλακείου Μεγάρων και συγχώνευσή του με Υποθηκοφυλακείο άλλης περιοχής θα επιβαρύνει σημαντικά την καθημερινότητα και την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου Μεγαρέων.
Θεωρώντας το αίτημα των κατοίκων και της Δημοτικής αρχής Μεγαρέων εύλογο, αναμένουμε τις δικές σας απαντήσεις αναφορικά με το εάν επίκειται απομάκρυνση του Υποθηκοφυλακείου από το Δήμο Μεγαρέων και σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη παροχή των σχετικών υπηρεσιών στους κατοίκους της περιοχής.»
Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων


Post Top Ad

Responsive Ads Here