Εκπαίδευση Νέων από Ευρωπαϊκές χώρες στα Μέγαρα , Οκτώβριο και Νοέμβριο (από 30 – 35 άτομα) - .

Breaking

Gallery

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Εκπαίδευση Νέων από Ευρωπαϊκές χώρες στα Μέγαρα , Οκτώβριο και Νοέμβριο (από 30 – 35 άτομα)

Δυο ιδιαίτερα σημαντικές δράσεις, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας νέων Erasmus+, πρόκειται να φιλοξενηθούν στην πόλη μας τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2016.
Την Τρίτη 23 Αυγούστου επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη δύο νέοι συμπολίτες, που έχουν αναλάβει την ευθύνη αυτών των δράσεων, ο Παναγιώτης Παπαηλίας και η Ελένη Κοροπούλη, οι οποίοι ενημέρωσαν τον Δήμαρχο και ζήτησαν την συνδρομή του Δήμου στην υλοποίηση αυτών των δράσεων αναφέροντας τα εξής:
« Με πρωτοβουλία του τοπικού οργανισμού νεολαίας Youth Horizons, δυο ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας νέων εγκρίθηκαν και πρόκειται να λάβουν χώρα στην πόλη των Μεγάρων.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων, που δραστηριοποιούνται στο χώρο του youth working με θέμα τις ευκαιρίες και τα οφέλη του Erasmus+ και για ένα πρόγραμμα ανταλλαγής νέων με θέμα την σωματική και πνευματική ευεξία και την επαφή με το φυσικό περιβάλλον.
Μέσα από αυτά τα δύο προγράμματα, που θα βασιστούν στη μεθοδολογία της μη τυπικής εκπαίδευσης, νέοι από την Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Εσθονία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τουρκία, Λιθουανία, Κροατία και Ελλάδα θα έρθουν σε επαφή με την τοπική κοινωνία και παράδοση, θα γνωρίσουν την ελληνική κουλτούρα, θα μοιραστούν εμπειρίες και ιδέες, θα αναπτύξουν δεξιότητες και θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας της πόλης μας.
Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης διαβεβαίωσε τους δύο νέους ότι ο Δήμος θα στηρίξει με κάθε τρόπο και κάθε πρόσφορο μέσο αυτές τις δύο δράσεις και μετά τη συνάντηση δήλωσε:
«Ενημερώθηκα από τα δύο αυτά νέα παιδιά, τους εξαίρετους και δραστήριους συνδημότες, για τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν στην περιοχή του Δήμου Μεγαρέων τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο 2016. Ακουσα με πολύ προσοχή τις εισηγήσεις τους και ομολογώ ότι με εντυπωσίασαν με τον ενθουσιασμό που υποστηρίζουν την ωραία αυτή πρωτοβουλία, τον δυναμισμό τους και τους στόχους που έχουν βάλει. Τέτοιες πρωτοβουλίες και τέτοιες δράσεις πρέπει σίγουρα να στηρίζονται και να χειροκροτούνται. Ο Δήμος Μεγαρέων θα στηρίξει την υλοποίηση αυτών των Προγραμμάτων τα οποία εκτός των άλλων θα προβάλλουν πανελληνίως και διεθνώς την κουλτούρα μας, θα αναδείξουν τους αρχαιολογικούς μας χώρους, το Μουσείο, τις ομορφιές στα τοπία και στις παραλίες μας και θα συμβάλλουν στην Τουριστική προβολή των Μεγάρων και της Νέας Περάμου σε όλη την Ευρώπη.»
H "Υouth Horizons" είναι ένας τοπικός οργανισμός νεολαίας με έδρα τα Μέγαρα Αττικής. Υποστηρίζοντας την ευρωπαϊκή ιδέα και κινητικότητα, απώτερη επιδίωξή της αποτελεί η παροχή δυνατότητας στους νέους να λάβουν μέρος σε δράσεις εκτός συνόρων με σκοπό να αναπτύξουν τον τρόπο σκέψης και να μοιραστούν ιδέες και εμπειρίες με άλλους νέους από διαφορετικές κουλτούρες.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του οργανισμού όποιος ενδιαφέρεται να μάθει, μπορεί να επισκεφτεί τη σελίδα του στο fb “Youth Horizons” ή να επικοινωνήσει στο email: youthhorizonsgr@gmail.com.
Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων


Post Top Ad

Responsive Ads Here