Απάντηση της Προέδρου του Νομικού Προσώπου «Ηρόδωρος» Γιάννας Ρήγα μετά τις δηλώσεις του προπονητή της ΝΕΜ Γιώργου Μάνταλου - .

Breaking

Gallery

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Απάντηση της Προέδρου του Νομικού Προσώπου «Ηρόδωρος» Γιάννας Ρήγα μετά τις δηλώσεις του προπονητή της ΝΕΜ Γιώργου Μάνταλου

«Προς το Δ.Σ. της Ν.Ε.Μ.

Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου.

Απευθύνομαι προς εσάς εξ αιτίας του «μεγαλειώδους», «ανεπανάληπτου» και εξόχως υβριστικού «παραληρήματος» του, κατά δήλωση του, «επικεφαλής προπονητής που εκπροσωπώ όλη την οικογένεια της ΝΕΜ.», στην συνέντευξή του στα Μ.Μ.Ε.

Στην εν λόγω «συνέντευξη», περί τις 3 σελίδες συνολικά εκ των οποίων μόνο και μετά βίας το ½ της μιας σελίδας αναφέρεται στην μεγάλη νίκη της ομάδας μπάσκετ της Ν.Ε.Μ., γίνεται μια άνευ λόγου και προηγούμενου, καθ’ όλα άδικη, επίθεση στο πρόσωπό μου, με εμπάθεια και μου καταλογίζεται μία συμπεριφορά την οποία κατηγορηματικά αρνούμαι ως ψευδέστατη, ανυπόστατη και δόλια, και ως πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» αλλά και επί προσωπικού εφόσον  φέρεται εναντίον  μου ως Γιάννα Ρήγα.

Η συμμετοχή και προσφορά στα κοινά και κυρίως στον αθλητισμό, δεν κρίνεται σε αγώνες ρητορικής δεινότητας προσφεύγοντας στην περίτεχνη κενολογία προκειμένου να καταστήσει κάποιος αισθητή την παρουσία του. Ο αθλητισμός είναι ζήτημα παιδείας και άρα κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Αυτό το κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα όλων, υπηρετώ από την θέση της Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ». Ταγμένη στα ιδεώδη του αθλητισμού, από μικρή, με μακρά πορεία όπως καλώς γνωρίζετε, ανέβηκα στα άκρως τιμητικά βάθρα της πρωταθλήτριας Ελλάδος επί σειρά ετών καθώς και της Εθνικής Ομάδας της χώρας μας, που είτε αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει, με θέτουν μακράν πολλών συγκρίσεων.

Η επιστημονική μου κατάρτιση, η αθλητική μου διαδρομή και ο χαρακτήρας μου είναι οι οδηγοί μου στην άσκηση του έργου μου στο Νομικό Πρόσωπο «ΗΡΟΔΩΡΟΣ». Με έργο που όλοι αναγνωρίζουν.

Θεωρώ λοιπόν πως πίσω από τον τίτλο «πρότυπη ακαδημία» πρέπει να υπάρχει ήθος, σεβασμός, ευ αγωνίζεσθαι και βασικές αρχές παιδαγωγικής! Ο θλιβερός «εκπρόσωπος» της ιστορικής ομάδας μπάσκετ Νεανικής Εστίας Μεγάρων μόνο αυτά δεν ενστερνίζεται με τις απαράδεκτες δηλώσεις του που ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια του ανεκτού.

Ως άτομο, οι τέτοιου είδους ψευδείς και στοχευμένοι κατά του προσώπου μου σχολιασμοί με αφήνουν παγερά αδιάφορη. Στην πολιτική αναμείχθηκα  για να μπορέσω μέσα από τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου στο χώρο του αθλητισμού να προσφέρω όσο το δυνατόν καλύτερα. Η επιλογή να είμαι πρόεδρος ενός τέτοιου οργανισμού δεν έγινε με βάση τους ψήφους και ούτε επιδιωξα ποτέ την «καρέκλα». Άλλωστε όλοι γνωρίζουν πως δεν την βλέπω και πολύ εφόσον καθημερινά βρίσκομαι εκτός γραφείου για να μπορώ να προσφέρω.  Μόνο ένας ευήθης θα πίστευε πως ένας αθλητής των γηπέδων μπορεί να παραμείνει καρφωμένος σε μια καρέκλα γραφείου.

Όμως ως πρόεδρος ένος οργανισμού που απαρτίζεται από υπαλλήλους με ήθος, ευγένεια, συνέπεια, εργατικότητα, ευαισθησία, προσφορά, που κάθε μέρα μάχονται για την προώθηση του ιδεώδους του αθλητισμού και το ευ αγωνίζεσθαι οφείλω να απαντήσω. Για την αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν θα ήθελα να ενημερώσω τους γονείς των μικρών αθλητών ότι, στη συνάντηση για τη διάθεση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των συλλόγων αποφάσισαν οι παράγοντες του σωματείου σας να διαθέσουν 7 προπονητικές ώρες (που αρχικά σας είχαμε διαθέσει) στον σύλλογο ΟΦΑΦΑ με αποτέλεσμα πολλά από τα τμήματά σας κατά δική σας δήλωση να κάνουν στα ανοικτά γήπεδα.

Σας διαθέσαμε 4 πρωινές προπονήσεις για την ανδρική σας ομάδα εκ των οποίων τις 2 προπονήσεις  τις διαθέσατε σε σωματείο «σφραγίδα» όπως  αναφέρει ένας κατά δήλωση «εκπρόσωπός σας».

Φέραμε σε διαβούλευση με τους συλλόγους το νέο σύστημα μοριοδότησης για την αντικειμενική διάθεση των αθλητικών εγκαταστάσεων ώστε να μην δημιουργούνται αντιπαραθέσεις.

Επισκευάσαμε, ανακατασκευάσαμε με τους συνεργάτες μου και μέλη το ΔΣ του «Ηροδώρου» μια παρατημένη, μουχλιασμένη και άθλια εγκατάσταση (κλειστό γυμναστήριο Αλ. Σάλτας) και την παραδώσαμε καινούργια ώστε να μπορούν να προπονούνται οι σύλλογοι και να συμμετέχουν με αξιοπρέπεια σε αγώνες πρωταθλημάτων.

Μέλος του ΔΣ του «Ηροδώρου» όταν πήγε να ελέγξει το καλάθι και τη στεφάνη ώστε να προγραμματίσουμε την αλλαγή της, εφόσον κρινόταν απαραίτητο εκδιώχθηκε από το δημοτικό κλ. γυμναστήριο με ανάρμοστο τρόπο και άσχημες εκφράσεις, από τον κατά δήλωση του, «επικεφαλής προπονητής που εκπροσωπώ όλη την οικογένεια της ΝΕΜ.».

Όσο για τα καρεκλάκια, απαντήσαμε σε αίτημά σας ότι θα αφαιρεθούν τα μισά καθώς παντού θεωρούνται ότι αναβαθμίζουν την εξέδρα και μόνο εδώ βλέπω να θέλουν να κάθονται στα σανίδια!

Σας καλώ, να μας κατονομάσετε τα καταγγελλόμενα σωματεία «σφραγίδα», διότι ούτε εμείς αλλά και ούτε εξ όσων γνωρίζω ο κ. Δήμαρχος, κατά την ενημέρωση που επικαλείται ο «εκπροσωπών την οικογένεια της Ν.Ε.Μ.», γνωρίζουμε.

Παρακαλώ, για την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας, είτε με ανάκληση δημόσια ως προς το πρόσωπό μου και ως Πρόεδρος του Ηροδώρου, είτε να προβείτε σε απόδειξη των όσων αναφέρετε άλλως οφείλουμε να  πράξουμε τα δέοντα για την αδικαιολόγητη, ψευδή και άκρως δυσφημιστική επίθεση -ανακοίνωση εναντίον τόσο  του Ν.Π.Δ.Δ «ΗΡΟΔΩΡΟΥ» όσο και του προσώπου μου.

Επιφυλασσόμενη παντός δικαιώματος μου,

εν αναμονή της απαντήσεώς σας.

ΙΩΑΝΝΑ ΡΗΓΑ

Πρόεδρος Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ»


Post Top Ad

Responsive Ads Here